Att se och göra

Matsdal bjuder på en mängd olika möjligheter till aktiviteter.

 

Jakt & Fiske: Matsdal är känd för sina goda möjligheter kring småviltsjakt, ripa på fjället eller tjäder i dom utbredda skogarna. Fisket bjuder även det på variation i form av olika typer av vattendrag och fiskar såsom öring, röding och harr.

 

Vandring: Vandringsmöjligheter finns för alla, både för er som önskar branta stigningar till över 1300 meters höjd och barnfamiljer som kanske vill ha mindre utmaningar. Där passar exempelvis besök till närliggande Storknoppen, en rösad led på 2 km med höjdskillnad på 250 meter eller kanske Bullerfallet även det en vandring på ca 2km genom en vacker kanjon.

 

Svamp & Bär: Det finns blåbär-, lingon- och hjortronställen i närområdet. Kantarellerna väntar på att plockas och smörstekas…. men som alltid gäller det att hitta dom speciella ställena där ”guldet” gömmer sig.

 

Skoteråkning: Från Matsdal sträcker sig ledsystem åt alla väderstreck, exempelvis är det ca 3,5 mil till Kittelfjäll. Ledsystemet går att se på https://skoterleder.org/ där ni även kan avläsa avstånd.

 

Skidåkning: Förutom närheten till Kittelfjäll finns även möjligheten till längdskidåkning och friåkning (offpist) på Gardfjället.

 

Kanot: Med kanot går det utmärkt att färdas längs efter natursköna Matsdalsån som via Dalsån rinner hela vägen ned till Vojmsjön.

 

Höstmarknad: Tredje helgen i augusti infaller Dikanäs marknad. En marknad som mestadels erbjuder ett varierat sortiment från lokala företag och föreningar. Under marknaden sker även tävlingar såsom årets Dikanäskaka och fisketävlingen Dikanäsdraget.

Fjälltomter till Salu